2016. június 29., szerda

Karamellizált fehércsokoládés tenger gyümölcsei bonbon




Mindenképpen ki kellett próbálnom ezt a bonbont karamellizált fehércsokoládéval, és azt kell, hogy mondjam, az összes variáció közül talán ez ízlett a legjobban. Igazán érdekes kombinációt alkotott a pirított törökmogyoró és a karamellizált csokoládé. Igazi tengerparti csemege!

Hozzávalók (22 db-hoz):

- 2X160 g karamellizált fehércsokoládé
- a díszítéshez pár kocka étcsokoládé

A ganachehoz:
-110 g tejcsokoládé
- 80 g mogyorópaszta
- 45 g tejszín




Elkészítés:

1. Először a tölteléket készítem el. Ehhez a csokoládét megolvasztom és hozzákeverem a mogyorópasztát. A tejszínt egy kicsit megmelegítem és 2-3 részletben belekeverem a ganacheba. A tölteléket habzsákba kanalazom. 
2. A díszítéshez a bonbonforma mélyedéseit nagyjából összemaszatolom gumikesztyűs ujjal egy kis temperált étcsokoládéval. 
3. 160 g  karamellizált fehércsokoládét megolvasztok és temperálok majd kiöntöm vele az egyik bonbonformát. A műveletet megismétlem a másik bonbonformával is. Fontos, hogy a burkot kellően vastagra kell hagyni, a nagyon vékony burokkal az összeillesztésnél problémák lehetnek. A formákat hűtőbe rakom, amíg a csoki megszilárdul.
4. A tölteléket beletöltöm a forma mélyedéseibe, vigyázok, hogy ne töltsem nagyon túl őket, bár ez a technika egy kicsivel több tölteléket is elbír, hiszen nem kell letalpalni a bonbonokat . A formákat fél órára hűtőbe helyezem, hogy a ganache teljesen megszilárduljon. 
5. Ezután magam elé készítem a két formát, a fém rudakat és a hajszárítót. A hajszárítóval kicsit megmelegítem a formák felszínét, ezután az egyik formát óvatosan ráhelyezem a másikra, majd rögzítem őket a fém rudakkal. Egy kicsit megforgatom a kezeim között a formát, hogy a csoki egyenletesen tudjon terülni. 1,5 órát hűtöm a formát. Ha letelt a másfél óra, kiveszem a rudakat és egy késsel szétfeszítem a formát. A bonbonok maguktól ki fognak potyogni a formából.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...