2015. december 21., hétfő

Pingvin bonbonok




Ugye milyen kis cukik ezek a pingvinek? Jó sokat kell velük szöszmötölni, de szerintem megéri, a gyerekek pedig kifejezetten élvezni fogják a kis csoki pingvinek összeállítását. Nem csak aranyosak, de finomak is. Bármilyen töltelékkel el lehet készíteni őket, én most egy folyós karamellás tölteléket választottam. Csak egy tojás alakú bonbonformára volt szükségem, elkészítettem a bonbonokat a szokásos módon, aztán jöhetett a díszítést. Az ötlet innen származik, érdemes körbenézni ezen az oldalon!

Hozzávalók (kb 15 db-hoz): 

- 200 g étcsokoládé
- kb 100 g marcipán
- piros ételfesték, narancs ételfesték, kakaópor
- 100 g fehércsokoládé
- fehér színű szórócukor

A karamellhez: 
- 195 g cukor
- 57 g víz
- 57 g méz/glükózszirup
- 142 g tejszín
- 28 g vaj
- 1/2 teáskanál só



Elkészítés: 

1. Egy közepes méretű vastag falú lábosban összekeverem a cukrot, a vizet és a glükózszirupot vagy mézet. Közepesen magas hőfokon 7-10 percig hagyom karamellizálódni a keveréket, amíg szép aranybarna nem lesz, majd belekeverem a felmelegített tejszínt is. Lehúzom a tűzről és szép sorjában belekeverem a vajat és végül a sót is. Teljesen kihűtöm. (A karamellből fog maradni, de gondolom ez nem olyan nagy baj.)
2. Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd kiöntöm vele a bonbonformát. Pár percre hűtőbe helyezem a formát, amíg a csoki megszilárdul. 
3. A tölteléket beletöltöm a mélyedésekbe, vigyázva, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz is. A formát hűtőbe rakom, amíg a karamell megbőrösödik (30 perc). 
4. A maradék étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd letalpalom vele a bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.
5. A marcipánt elosztom négy részre. Az egyik részt fehéren hagyom, a maradék három részt összegyúrom az ételfestékekkel és a kakaóporral. A fehér marcipánt kinyújtom és köröket szaggatok ki belőle, a köröket a pingvinek hasára simogatom. Ugyanígy járok el a szemekkel, a sapkákkal, fülmelegítőkkel, a szárnyakkal és a csőrökkel is.
6. A fehércsokit megolvasztom és temperálom, majd kicsi kupacokat helyezek belőle egy sütőpapírra, a kupacokra szórok egy kevés szórócukrot. Amikor már kezd szilárdulni a csoki, belenyomom a pingvineket. Hagyom, hogy teljesen megdermedjen a csoki.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...