2015. december 17., csütörtök

Bronzporral színezett tejcsokoládés bonbon



Felfedeztem egy újfajta díszítési technikát! Lüszterporral eddig dolgoztam, nagyon szépek lesznek a bonbonok, ha egy kis ecsettel vékonyan bekenjük a tetejüket, igazi metálos csillogást kapnak tőle a bonbonok. A minap az interneten rátaláltam egy egészen új felhasználási módra. A lényeg az, hogy a lüsztert egy kevéske alkohollal keverem el és ezzel a "festékkel" dekorálom ki a bonbonforma mélyedéit, az alkohol pár perc száradás után el fog párologni és csak a lüszterpor marad a formában. Nekem nagyon tetszik a végeredmény, még jósolni is lehetne ezekből az örvényekből. A bonbonok ízesítése most eléggé egyszerű lett, mert gyerekeknek készült, csak egy szimpla fehércsoki ganache bújik meg a tejcsokoládé burok alatt. A mézeskalács házikóért köszönet Nagy Brigittának. 

Hozzávalók (28 db-hoz): 

- 320 g tejcsokoládé
- 120 g fehércsokoládé
- 80 g tejszín
- 1 tk méz
- 1 tk vaj
- brozpor (lüszterpor)
- 96%-os alkohol



Elkészítés:

1. A bonbonok töltelékével kezdem. Ehhez a tejszínt a mézzel felforralom, majd egy kissé visszahűtöm. A fehércsokoládét megolvasztom, majd három-négy részletben hozzákeverem az édesített tejszínt. Ezután a vajat is belekeverem a ganacheba.  A tölteléket habzsákba kanalazom és félreteszem.
2. A bonbonforma díszítéséhez a brozport elkeverem egy nagyon pici alkohollal, éppen annyival, hogy egy sűrű festéket kapjak. A bonbonforma mélyedéseibe egy ecset segítségével absztrakt mintákat rajzolok a bronz festékkel. 5 percet hagyom száradni a formát, hogy az alkohol elpárologjon. 
3. A tejcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd kiöntöm vele a bonbonformát. Pár percre hűtőbe helyezem a formát, amíg a csoki megszilárdul. 
4. A tölteléket beletöltöm a mélyedésekbe, vigyázva, hogy hagyjak helyet a lezáráshoz is. A formát hűtőbe rakom, amíg a ganache megbőrösödik. 
5. A maradék tejcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd letalpalom vele a bonbonokat. Pár perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...