2015. március 9., hétfő

Húsvéti játék!





A Facebook-on ígéretet tettem, hogyha elérjük a 250 like-ot, akkor lesz egy kis játék itt a Csokoládé Reformeren. Akkor most az ígéretemhez híven meg is hirdetem a játékot. Tekintve, hogy hamarosan itt a húsvét, úgy döntöttem, hogy a játékkiírás is igazodni fog ehhez a témához. Szerintem nagyon szuper ajándékcsomagokat válogattam össze, úgyhogy remélem sokan fogtok jelentkezni a játékra! Két kategóriában is lehet indulni, az egyik egy kicsit munkásabb, a másik nem annyira. Értelemszerűen mindenki csak egy kategóriában indulhat! Akkor nézzük is a kategóriákat. 

Kategória I:  Küldd el nekem a kedvenc csokis receptedet és az elkészített mű fotóját!!

- Természetesen a legjobban annak örülnék, ha a blogról választanátok ki az egyik receptemet, készítenétek el, fotóznátok le, majd küldenétek el nekem. De természetes más receptet is szívesen fogadok, jöhetnek, bonbonok, minitorták, sütemények, fagyik, koktélok.... BÁRMI, csak csokis legyen, ez az egy kitétel van. 
- És mivel nemsokára itt a húsvét, a fotón szerepelnie kell valami húsvétinak. Pl.: hímes tojás, húsvéti nyuszi, húsvéti szalvéta...
- Az elkészült alkotások fotóit közzé fogom tenni a Csokoládé Reformer Facebook oldalán is, hogy mindenki megcsodálhassa őket!
- A legjobb, legszebb, legötletesebb, legnyuszisabb 10 recept közül fogom kisorsolni a győztest!
- Az email-ben kérlek jelöld meg, hogy melyik ajándékcsomagra tartanál igényt, abban az esetbe, ha te nyersz! A Kategória I. játékosai előnyt élveznek a Kategória II. játékosaival szemben, tehát a Kategória II. nyertesének nyereménye az az ajándékcsomag lesz, amelyre Kategória I. győztese nem tart igényt. 

Kategória II: Válaszolj néhány egyszerű kérdésre, és küldd el nekem az ideális bonbon receptjét!!

- Kérdések, amelyre válaszolni kell: 

  1. A csokoládé temperálása során mikor kell hozzáadni a csokoládéhoz a porított kakaóvajat? 
  2. 3D bonbon készítésénél (tenger gyümölcsei bonbon) milyen trükkel lehet összeragasztani a két bonbonformát? 
  3. A tökéletes linzerhez hány gramm tojás kell? 
  4. A Ferrero Rocher készítése során hogyan lehet elérni azt, hogy a csokiburok ne legyen túl vastag?
  5. Hány fokra előmelegített sütőben kell karamellizálni a fehércsokoládét? 
Az összes kérdésre megtaláljátok a választ a blogomban, úgyhogy nem kell messzire mennetek ;) A helyes válaszokat beküldők közül fogom kisorsolni a nyertest. 


- Továbbá írd meg nekem, hogy milyen ízesítésű bonbon az, amelyet a leginkább szeretnél megkóstolni és/vagy elkészíteni! Itt aztán el lehet engedni a fantáziát, jöhet bármilyen ízkombináció. A díszítésre is figyeljetek: nem mindegy, hogy egy bonbon fehércsokival vagy étcsokival van-e pöttyözve, csíkozva... Tényleg minden az ízesítésen múlik. Legyetek kreatívak!!


Nyeremények:

Ajándékcsomag I. 

Tartalma: 
- Egy fantasztikus szilikon forma, amellyel igazi csoki kanalakat lehet készíteni. De süthetünk benne sütit is. Nagyon praktikus, nekem is van ilyen. Nyáron fagyit kanalazni egy ilyen csokikanállal egyszerűen mennyei érzés!
- 10 db átlátszó kicsi zacskó (sajnos nem látszik a képen, pedig ott van), amelybe az elkészült kanalakat, vagy bonbonokat csomagolhatjuk, megajándékozva vele barátainkat, ismerőseinket.
- 2 db csodaszép arany színű bonbonos doboz. Csak össze kell hajtogatni, majd bonbonokkal megtölteni.  
- 2 db tavaszi mintás transzferfólia. A blogon találtok ötleteket a felhasználáshoz, de a variációk száma végtelen. Készíthetünk vele csokidíszt, bonbont, bármit, ami az eszünkbe jut!
- 1 db akril tojás forma üreges csokoládé készítéséhez. Kedvünk szerint dekorálhatjuk a formát a tavasz színeivel. Nemsokára várható bejegyzés a blogon az elkészítéséről, de addig is nézegessétek ezt a bejegyzést, a technika ugyanaz.


Ajándékcsomag II.

Tartalma:
- Egy übercuki szilikon forma, amellyel maci alakú bonbonokat lehet készíteni. Szerintem nagyon aranyos, a gyerekeknek különösen fog tetszeni. Természetesen sütit, piskótát is lehet benne sütni (pl.: mini Dörmi macik).
- Bonbonkapszli csomag kb. 30 db barna színű kapszlival. 
- Egy db fehércsoki írótoll. Nagyon praktikus, csak meleg vízbe kell állítani, hogy a csoki felolvadjon, és máris kezdődhet a móka. Díszíthetünk vele bonbont, linzert, tortát... Könnyű kezelni és a végeredmény biztos siker. 
- Nagyjából 30 db bonbon megtöltésére elegendő mogyorós krokant töltelék. Isteni finom mogyorós íz, karamelles kicsengéssel. Torták készítésénél is hasznát vehetjük.
- 1 db transzferfólia cuki pillangós motívumokkal. Nagyon trendi!
- 3 db natúr színű bonbonos doboz kifejezetten természetbarátoknak!
- Kb 15 db  csigavonalas struktúrfólia, amellyel mártott bonbonokat tudunk dekorálni. A kis fóliadarabkát a kimártott bonbon tetejére kell helyezni a csoki szilárdulása előtt. Miután megszilárdult a csoki szépen lejönnek a bonbonok tetejéről. 

A játékra 2015. április 6-a éjfélig várom a helyes válaszokat, recepteket, fotókat a csokoladereformer@gmail.com címre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...