2015. január 13., kedd

SAD! 29.- "Nagyi Titka" Összefoglaló



Szeretném megköszönni mindenkinek, aki jelentkezett a játékra. Nagyon kreatívak voltatok, igazán sokféle finomsággal neveztetek. Külön érdem, hogy a karácsonyi rohanás közepette is jutott időtök arra, hogy részt vegyetek a játékon. 
Úgy láttam az e-mailekből, hogy mindenkinek tetszett a játékkiírás, aminek nagyon örülök. 
Nézzük is akkor szépen sorjában, hogy milyen finomságokkal neveztetek!


1. Ági, a ...konyhán innen-kerten túl írója egy igazán különleges, ünnepi hangulatú receptet hozott nekünk. Karácsonyi püspökkenyere, mely egy régi családi recept alapján készült egyszerűen egy műalkotás, és hát a fotói...Ági a bejegyzéséből megtudhatjuk, hogy milyen kellemes gyermekkori emlékei vannak a közös püspökkenyér sütögetésről, különösen a hozzávalók megdézsmálásáról. A képeken szereplő gyönyörű csipketerítő is a recept kiötlőjétől, Messzemamájától származik.


2. Reni, az Így is lehet... kis konyhám nagy kalandjai blog írója egy reformosított régi családi receptet hozott nekünk. A bejegyzésből megtudhatjuk, hogy karácsony környékén közös családi tevékenység volt náluk a keksz bonba készítés. Reni szerint ebből a sütiből sosem lehet eleget készíteni és ezzel maximálisan egyet tudok érteni. 



3. Zsuzsa, a Teller-Cake blog írója igazi diós finomsággal örvendeztetett meg minket, hiszen a nagymamájától tanult diós kiflicskékkel nevezett a játékra. Az is a jó ebben a receptben, hogy a gyerekeket is be lehet fogni a segítségével egy kis konyhai munkára, Zsuzsáéknál ez családi tradíció. A képen szereplő kék kötény Zsuzsa nagymamájáé volt, örülök, hogy a játékkiírásnak megfelelően ez a  családi ereklye is szerepel a fotón. 


4. Szilvi, az Egy falat Svájc blog írója húgával együtt készült a játékra. Nagymamájuk kedvenc receptjét készítették el, ami nem más, mint a képviselőfánk. A fánkocskákat finom házias főzött krémmel töltötték meg, hát lehetne erre nemet mondani? Az elkészült fánkokat a nagymama cuki desszertes tálján fotózták le, amit nagyon megirigyeltem. 


5. Tortafüggő Marisz Néger kockával nevezett a játékra. Ennek a receptnek az az érdekessége, hogy bár Marisz édesanyja gyakran készítette ezt a süteményt, az eredeti recept azonban az idők során feledésbe merült, így Marisz kénytelen volt saját gyermekkori emlékei alapján reprodukálni ezt a fantasztikus édességet. És hogy hogy sikerült megbirkóznia ezzel a feladattal? Az eredmény szerintem önmagért beszél...


6. Konyhavirtuóz egy klasszikus karácsonyi süteménnyel, zserbóval nevezett a játékra. A képeket elnézegetve a receptben nincs hiba, és nem is lehet, hiszen generációról generációra öröklődik náluk ez a recept. Én mindenképpen elfogadnék belőle egy tepsivel :)


7. Andi, az AranyTepsi blog írója mákos babájkát készített nagymamája receptje alapján. Vigyázni kell a recepttel, hiszen a bejegyzésből kiderül, hogy babájka kedvelőknek ez csupán egy egyszemélyes adag :) Örülök, hogy a játékkiírás hozzásegítette Andit ahhoz, hogy ezt az örök klasszikus receptet hosszú idő elteltével ismét elkészítse. A képen szereplő horgolt terítőt Andi nagymamája készítette.


8. Orsi alias Kabóca igazi "szájban szétomlós", vaníliás kiflicskéket hozott nekünk. Orsi nosztalgikus bejegyzését olvasni külön öröm, hiszen rendkívül könnyed és olvasmányos stílusban idézi fel gyermekkori sütögetős emlékeit, melyek közül a legfontosabb és egyben leghumorosabb éppen ehhez a recepthez kötődik. Orsi valószínűleg egy életre megtanulta, hogy a porcukrot nem szabad összekeverni a liszttel :)


9. A sok ünnepi édesség után igazán üdítő lehet Beatrix, vagyis Csigabige régi családi recept alapján készült kerekes sajtos pogácsája. Egyet tudok érteni Csigabigével abban, hogy nincs olyan gyerek, aki ne szeretne segédkezni a pogácsakészítésben. A képeken láthattok egy nagyon aranyos, piros alapon fehér pöttyös kis kötényt is, amit Beatrix nagymamája varrt az ő "kiskuktájának". 


10. Timi, a Brioche Blog írója egy szerb klasszikussal, a prójával nevezett a játékra. A recept a nagymamájától származik. Aki nem tudná, a prója tulajdonképpen egy kukoricalisztből és túróból készült, kellemesen sós ízű sütemény, amit nagyon sokféleképpen lehet még variálni. Timi részletes fázisfotókat is csatolt a bejegyzéséhez, így a siker garantált, én legalábbis biztosan ki fogom próbálni ezt a receptet (is). 


11. Fűszermánia Gabi elhozta nekünk "A tortát", egy pihe-puha diós piskótás, főzött csokikrémes klasszikust, amely minden fontosabb családi esemény kötelező kelléke Gabiéknál. Bár Gabi saját bevallása szerint nem egy gyakorlott sütögető, és csak a játékkiírás miatt jelentkezett a játékra, véleményem szerint ez a torta fantasztikusan sikerült. Külön köszönet a részletes fázisfotókért.


12. Zsófi a SweetHome blog írója egy igazán különleges és nagyon hosszú nevű meggyes-diós-mákos-vaníliapudingos palacsintatortával jelentkezett a játékra. Zsófi nagyon nehezen tudta eldönteni, hogy nagymamája melyik receptjét válassza, de végül a "palacsinta szerdák" emlékére ezt a fantasztikus ízkombinációjú palacsintatortát választotta. Véleményem szerint jól döntött, nem csoda, hogy a család alig tudta kivárni a fotózás végét. 


13. És végül következzen az én  konyakmeggy recepten, az én drága Nagymamikám emlékére, a régi konyháját idéző környezetben fotózva. 

Már csak egy dolgom van, át kell adnom a stafétát, hogy ez a csodálatos játék még sokáig fennmaradhasson. Úgyhogy a következő forduló házigazdája: 
Szilvi, az Egy falat Svájc blog írója 
Sok sikert kívánok neki a következő fordulóhoz!

7 megjegyzés:

  1. Köszönöm a játékot és a csodás összefoglalót! :) Öröm volt végigolvasni és megcsodálni ezt a sok nosztalgikus finomságot!

    VálaszTörlés
  2. Köszi az összefoglalást, nagyon jó finomságok gyűltek össze. :-)

    VálaszTörlés
  3. Én köszönöm nektek hogy jelentkeztetek a játékra!

    VálaszTörlés
  4. Remek kis összefoglaló! :) Köszönöm a játékot!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a játékot, szuper lett az összefoglaló :-)

    VálaszTörlés
  6. Remek játék volt remek finomságokkal!
    Köszönjük a lehetőséget, és a frappáns összefoglalót! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyszerű összefoglalót készítettél! Köszönjük szépen, hogy lebonyolítottad a játékot! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...